Allmän info

På Hagabergs folkhögskola har du ett användarkonto på G Suite For Education. Det är en samling av olika tjänster som e-post, chat, kalender, virtuellt klassrum m.m. Skillnaden mellan ett vanligt Google-konto och ett G Suite-konto är bl. a. att det är reklamfritt och har obegränsat lagringsutrymme. Ditt konto sköts också av skolan.

Om du vill veta mer om G Suite For Education kan du läsa vanliga frågor och svar. För hjälp och instruktioner kan du hitta det mesta på Googles Learning Center (finns inte på svenska ännu). Om du kört fast och behöver mer handfast hjälp kan du mejla till support@hagaberg.org eller ännu bättre – hjälp varandra!

Konto och inloggning

På dator

Du loggar in genom att klicka på någon av ikonerna till höger på den här sidan eller på startsidan. Om du redan är inloggad på ett privat Google-konto, så får du logga ut från det eller välja lägg till konto. I fortsättningen surfar du bara in på Classroom eller Gmail för att logga in på nytt.

Mobil/Surfplatta

Istället för att klicka på någon ikon här på sidan och därmed använda tjänsterna i mobilens webbläsare (inte rekommenderat) så laddar nu ner en app för varje tjänst i App Store (iOS) eller Google Play Store (Android). För Android-enheter är några av apparna redan förinstallerade. Se till att lägga till ditt skolkonto, du ska inte skapa något nytt konto. I fortsättningen kommer du kunna växla mellan dina konton på varje app.

Användarnamn och e-postadress på G Suite

fornamn.efternamn@student.hagaberg.org

Om du har å | ä | ö eller "konstiga" tecken i ditt namn så byt ut dom mot vanliga engelska bokstäver. Har du dubbel-efternamn så är det bindestreck mellan. Exempel: André Åström blir andre.astrom@student....

Efter första inloggning:

1 Byt lösenord. Måste vara minst 8 tecken.
2 Läs och godkänn användaravtalet.
3 Lägg till ditt mobilnummer och/eller alternativ mejladress. Då kan du återställa lösenordet om du glömt det.
4 Byt gärna profilbild till ett foto på dig.

Växla mellan appar och konton

När du väl loggat in och använder någon av apparna kan du växla till andra appar genom rutmönster-ikonen intill din profilbild (uppe till höger).

Du kan lägga till ditt G Suite-konto på mobilen och växla mellan ditt privata och skolans i de olika apparna.
Om du ska ställa in en helt ny Android-mobil, så ange inte ditt skolkonto, då försvinner apparna när ditt skolkonto upphör.

Till sist: Glöm inte att skydda ditt konto genom att logga ut på lånedatorer!

 
https://hangouts.google.com
Chat och videosamtal med
Hangouts.
 
https://calendar.google.com
Håll koll på ditt schema med
Calendar.
https://classroom.google.com

Samarbeta och diskutera med
Classroom.
 

https://drive.google.com

Ladda upp filer. Skapa och dela med
Drive.
 
https://gmail.google.com

E-post och aviseringar med
Gmail.