Aktiviteter

Aktiviteter under våren 2020


Boxning

Är du sugen på att prova på boxning och thaiboxning? Kom till Kastanjetten på tillvalet! Inga förkunskaper krävs men ta på dig bekväma kläder som du kan röra dig ledigt i. Vi kommer bli svettiga! Det finns en dusch i källaren på skolan ifall du behöver duscha innan du åker hem.

Ledare: Marija Fischer Odén

Max # deltagare: 20

Plats: Kastanjetten


Deep talk om hälsa

Vad finns det för tabun angående psykisk hälsa? Hur kan vi påverka vårt psyke? Finns det genvägar till att må bättre i vår vardag? Hur fungerar vår hjärna? Ja och nej frågor skapar diskussioner i gruppen som rör psykiskt välbefinnande och ohälsa i alla olika former. Det som sägs i salen stannar i salen.

Ledare: Josephine Lenngren & Kajsa Axmon

Max # deltagare: 20

Plats: sal 15


Fotboll

Kom och spela fotboll ihop! Du behöver bekväma kläder och bra skor, gärna fotbollsskor.

Ledare: Ahmad Rasooli Reshad & Daniella Durmaz

Max # deltagare: 18

Plats: Viksängens fotbollsplan


Kreativt skapande!

Kom och skapa tillsammans! Vi arbetar under hösten med individuella skapandeprojekt (dock ej keramik). Ta med ett projekt du påbörjat eller gått och tänkt på att du vill göra, eller hitta på något helt nytt! Det finns material, färger m.m. tillgängligt i bildsalen.

Ledare: Tommy Jansson & Hanna Kammouna

Max # deltagare: 15

Plats: Bildsalen


Matlagning

Vi provar att laga maträtter från olika delar av världen tillsammans!

Ledare: Nelson Toro Escobar

Max # deltagare: 10

Plats: sal 14


Musik

Du som vill sjunga eller spela tillsammans med andra är välkommen till tillvalet musik. Tillsammans i gruppen kommer vi fram till vad vi önskar göra, kanske blir vi en kör som sjunger tillsammans eller så spelar vi ihop.

Ledare: Susanne Jägerskog

Max # deltagare: 20

Plats: Gläntan


Naturen som källa till hälsa

Vill du veta mer om hur och varför du mår bra av att klappa ett träd? Vill du veta vad som händer i kroppen när du vistas i skogen? Vill du få en timmes återhämtning mitt i veckan? Vi kommer att promenera i naturen närmast skolan. Hanna, som är trädgårdsmästare på skolan, kommer att leda promenaderna. Du kommer att bli mer uppmärksam på hur skogen påverkar dig och inspireras till ett nytt sätt att uppleva naturen. Vi kommer att vara ute i skogen och parken oavsett väder. Du behöver alltså kläder efter väder. Annars kan du komma som du är ! Samling framför C-ingången.

Ledare: Hanna Allert-Karlsson

Max # deltagare: 15

Plats: Utomhus (samling vid C-ingången)


Samlevnad och sexualitet

I denna samtalsgrupp kommer vi att diskutera allt som har med sex och samlevnad att göra. Kom och dela med dig av dina upplevelser och tankar eller lyssna på de andra! Tillsammans kan vi lägga myter och tabuer på hyllan!

Ledare: Denise Özdemir Högfors & Ebba Brunzell

Max # deltagare: 15

Plats: sal 12


Spelturnering!

Den här aktiviteten är för dig som gillar att spela och tävla! Om du väljer den här aktiviteten så kommer du tävla i lag eller alla mot alla, beroende på vilket spel det blir. Vi behöver 8-16 deltagare som gillar att spela! Exempel på spel vi kommer testa: Super smash, Bros Ultimate, Mario Kart, Deluxe, Just Dance 2019 och Super Mario.

Ledare: Daniel Norman & Kevin Brännvall

Max # deltagare: 16

Plats: sal 13


Plogging

Vill du vara med och plocka skräp i Södertälje för att tillsammans bidra till en bättre miljö? Då är detta tillval perfekt för dig! Vi träffas, går på promenader, plockar skräp i olika områden. Vill du springa/jogga så är det ok. Tillsammans kan vi göra skillnad! Kläder efter väder, för vi kommer vara utomhus! Jag kommer ta med min hund på promenaderna. (Vill du ta med en hund - kolla med mig först.)

Ledare: Michaela Norman

Max # deltagare: 20

Plats: Utomhus (träffas första gången vid A-ingången)