Kom igång med Google

Gmail: e-post | Drive: spara ditt material | Classroom: din klass uppgifter och meddelanden | Kalender | Google Chat | Google Meet: videomöten

Vad är Google-konto på Hagaberg?

På Hagabergs folkhögskola har du ett användarkonto på Google Workspace for Education. Det är en samling av olika tjänster som e-post, chat, kalender, digitalt klassrum m.m. Skillnaden mellan ett vanligt Google-konto och ett Workspace-konto är att det är reklamfritt, har obegränsat lagringsutrymme och att du kan hitta andra användare utan att i förväg kunna deras e-postadress. Ditt konto skapas och administreras av skolan.

Om du vill veta mer om Google Workspace for Education:

Besök vår guide för mer instruktioner och hjälp!

Läs vanliga frågor och svar

Använd Googles Learning Center

Om du behöver hjälp kan du mejla till support@hagaberg.org eller ännu bättre – hjälp varandra!

Konto och inloggning

På dator

Du loggar in genom att klicka på valfri ikon högst upp på den här sidan eller på någon av ikonerna på startsidan. Om du redan är inloggad på ett privat Google-konto, så loggar du ut från det och väljer lägg till konto. Du kan också bara googla efter den tjänst du vill använda, t ex gmail (bokmärk gärna i webbläsaren för snabbare tillgång).

Mobil/Surfplatta

Istället för att klicka på någon ikon här på sidan och därmed använda tjänsterna i mobilens webbläsare (inte rekommenderat) så använder man fristående appar. Flertalet finns att hämta i App Store (iOS) eller Google Play Store (Android). För Android-enheter är några av apparna redan förinstallerade. I apparna behöver du lägga till ditt skolkonto om du redan har ett privat. I fortsättningen kommer du kunna växla mellan dina konton på varje app.

Här hittar du direktlänkar till apparna i AppStore eller på Google Play

Användarnamn/e-postadress på Google Workspace for Education

fornamn.efternamn@student.hagaberg.org

Om du har å | ä | ö eller "konstiga" tecken i ditt namn så byt ut dom mot vanliga engelska bokstäver. Exempel: André Åström blir andre.astrom@student....

Standardlösenordet för nytt konto är: hagaberg

Efter första inloggning:

  1. Byt lösenord. Måste vara minst 8 tecken.

  2. Läs och godkänn användaravtalet.

  3. Lägg till ditt mobilnummer eller alternativ mejladress. Då kan du återställa lösenordet om du glömt det.

  4. Byt gärna profilbild till ett foto på dig.

Växla mellan appar och konton

När du väl loggat in och använder någon av apparna kan du växla till andra appar genom att klicka på den här ikonen bredvid din profilbild (uppe till höger).

Du kan lägga till ditt Google Workspace-konto på mobilen och växla mellan ditt privata och skolans i de olika apparna. Om du ska ställa in en helt ny Android-mobil, så ange inte ditt skolkonto, då försvinner apparna när ditt skolkonto upphör.

Till sist: Glöm inte att skydda ditt konto genom att logga ut på lånedatorer!