Hämta dina data

Vad händer med mitt Google-konto när jag slutar?

Avslutad utbildning

När du avslutat en utbildning stängs ditt konto av, det innebär att det finns kvar, men att du inte längre kan logga in på det. Att det inte tas bort direkt gör att det finns möjlighet att återaktivera det igen om du fortsätter studera efter t ex sommaruppehållet. Det gör också att det finns möjlighet att "rädda" eventuell data som är kopplat till ditt konto utan att den försvinner.

Efter tre månader tas avstängt konto bort om du inte fortsätter som deltagare på skolan. Om du fortsätter aktiveras ditt konto igen.

Studieavbrott eller avslutad kortkurs

Vid studieavbrott är ditt konto aktivt i 30 dagar efter att du meddelat avbrott eller slutat på kortkurs. Sedan tas ditt konto bort permanent.

Google Takeout

Med verktyget Takeout så väljer du vad du vill spara ner och får då ett arkiv som en mapp med all din data. Detta arkiv kan du sen lagra i någon molntjänst du har tillgång till (t ex. Dropbox) eller spara på USB-minne osv.

Se till att du är inloggad på det konto det gäller och gå sen in på https://takeout.google.com/settings/takeout

Det kan ta en stund att göra i ordning ditt arkiv, du kan välja att få ett mejl skickat till dig när det är klart. Arkivet är komprimerat och vanligtvis i formatet .zip.

PDF med instruktioner steg-för-steg

Föra över direkt till privat Google-konto

Om du har ett privat Google-konto och vill föra över mail och Drive-innehållet direkt dit kan du istället gå in på:

https://takeout.google.com/transfer 

Där anger du din privata gmail-adress som mål och får sedan bekräfta den med en kod. Du får ett mejl till din privata gmail när allt är överfört.  

Så här ser mejlet ut när ditt paket med sparade filer är klart.