Hämta dina data

Vad händer med mitt Google-konto när jag slutar?

När du slutar så stängs först ditt konto av, det innebär att det finns kvar, men att du inte längre kan logga in på det. Att det inte tas bort direkt gör att det finns möjlighet att återaktivera det igen om du fortsätter studera efter t ex sommaruppehållet. Det gör också att det finns möjlighet att "rädda" eventuell data som är kopplat till ditt konto utan att den försvinner. Om du går på en linje där du behöver tillgång till kontot över sommaren, så kommer ditt konto fortsätta vara aktivt. Det gäller t ex om man går en flerårig utbildning.

Efter tre månader tas avstängda konton bort om du inte fortsätter som deltagare på skolan. Om du fortsätter aktiveras ditt konto igen.

Google Takeout

Med verktyget Takeout så väljer du vad du vill spara ner och får då ett arkiv som en mapp med all din data. Detta arkiv kan du sen skicka via mejl till ett annat konto du har, spara i molnet någonstans, eller på USB-minne osv.

Se till att du är inloggad på det konto det gäller och gå sen in på https://takeout.google.com/settings/takeout

Det kan ta en stund att göra i ordning ditt arkiv, du kan välja att få ett mejl skickat till dig när det är klart. Arkivet är komprimerat och vanligtvis i formatet .zip.

PDF med instruktioner steg-för-steg

Så här ser mejlet ut när ditt paket med sparade filer är klart.